Srbija sprovodi IPARD II program od decembra 2017. i zaključno sa 13. decembrom ove godine objavljeno je i zatvoreno 13 javnih poziva za investicione mere, isplaćeno je 650 IPARD projekta u iznosu od ukupno 45,92 miliona evra, od čega je doprinos EU 34,44 miliona evra. Od ukupno isplaćenih IPARD projekata, 28 zahteva isplaćeno je avansno u iznosu od 4,21 miliona evra, pri čemu doprinos EU iznosi 3,15 miliona evra, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Deseta sednica Odbora za praćenje sprovođenja IPARD II programa održana je 14. decembra u prisustvu ministarke poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelene Tanasković, a na sednici su članovi razmatrali ostvarene rezultate u sprovođenju IPARD podsticaja.

Pored rezultata, predstavljen je i predlog Akcionog plana za Tehničku pomoć za 2023. godinu, kao i Izveštaj revizije sistema za 2022. godinu. Takođe, predstavnici Evropske komisije članovima IPARD II Odbora za praćenje predstavili su nove smernice za komunikaciju i vidljivost u okviru IPARD III programa.