Izložba konkursa „Biti mlad u Srbiji“ nastavila je svoje putovanje po Srbiji i ovog puta je posetila i krajnji sever zemlje – Suboticu. Najboljih 20 fotografija izloženo je u Fondaciji Danilo Kiš, gde će se nalaziti narednih deset dana.

Među najboljim fotografijama našla se i „Ljubav nema granica“ subotičanke Sare Trajer, zbog čega su Subotičani bili posebno ponosni.

Prvo mesto osvojio je novosađanin Miloš Krstić sa fotografijom „Festivalska euforija“. Njegov rad prikazan je u srpskom izdanju časopisa „National Geographic“, kao i u „Politikinom zabavniku“. Ostale nagrade otišle su u Beograd, te je drugo mesto zauzela fotografija „Žena ženi solidarna“ Irene Ljubanović, a treće „I šta ćemo sad?“ Jane Cekić.

U posebnoj kategoriji – Najbolja fotografija EU projekta, nagradu je osvojila fotografija „Amutacija ne smeta razvoju snage“, autora Bojana Jorgića iz Niša. Fotografija je nastala u okviru projekta „Adaptivna fizička aktivnost i sport – mladi za mlade“, koji sufinansira EU kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija.

Konkurs su organizovali Delegacija Evropske unije u Srbiji, „National Geographic“ Srbija, „Politikin zabavnik“ i Erazmus studentska mreža Srbija. Ovo je jedna od aktivnosti kojom se Delegacija EU u Srbiji pridružila obeležavanju Evropske godine mladih 2022.