Izložba fotografija „EU i Srbija: 15 godina partnerstva“

0

U okviru obeležavanja 15. godišnjice razvojne pomoći Evropske unije Srbiji, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji i EU info centar, u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije, organizovali su izložbu fotografija “EU i Srbija: 15 godina partnerstva” koja će svečano biti otvorena na Kalemegdanu (Savsko šetalište) u petak, 13. maja 2016 u 13.00.

Od 2001. godine, Srbija je dobila više od tri milijarde evra bespovratnih sredstava iz pretpristupnih fondova EU. EU i Srbija zajedno sprovode uspešne projekte širom zemlje koji su podstakli razvoj i doneli korist građanima u mnogim oblastima. Unapređeni su infrastruktura, obrazovanje, zdravstvo, zaštita životne sredine i mnogi drugi sektori.

Izložba „EU i Srbija: 15 godina partnerstva“ organizovana je kako bi se prikazao bar deo izgrađenog partnerstva. Na oko 50 fotografija predstavljeni su rezultati zajedničkih projekata koji pomažu Srbiji da sprovede potrebne reforme, postane punopravna članica EU i da unapredi standard građana Srbije. Projekti su sprovođeni u svim oblastima, i svim regionima Srbije, od severa do juga.

BIZNIS-INKUBATOR-VRSAC-2Izložbu će otvoriti šef Delegacije EU u Srbiji ambasador Majkl Davenport i v.d. direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije gđa Ksenija Milenković.

Oni će takođe uručiti nagrade pobednicima foto konkursa „Gde vidim EU u Srbiji“ koje je tokom aprila organizovao EU info centar.

Podeli

Comments are closed.