U susret Sajmu poljoprivrede, koji se održava u danima pred nama (od 18. do 23. maja), a na kome će Evropska unija biti prisutna u EU paviljonu, na ulazu u Halu 1 – priređujemo izložbu u čast najuspešnijih partnera i projekata Evropske unije, u domenu poljoprivrede.

Izložba je dostupna u tržnom centru „Promenada“,  od ponedeljka 13. maja.

Posetioci će moći da saznaju nešto više o podršci, koju su brojni proizvođaći hrane i poljoprivrednici dobili konkurišući za fondove EU, a fotografijama ih vodimo u Medveđu, Rumu,  Pirot, Prokuplje… Predstavljamo i saradnju EU i čuvenog instituta od nacionalnog značaja – NS seme, kao i modernog instituta Biosens.

Organska proizvodnja, geografsko poreklo, preduzetništvo, kao i prijavljivanje na IPARD otvorene pozive – važne su teme, ilustrovane izložbom, ali o kojima ćemo govoriti i na Poljoprivrednom sajmu, u okviru EU paviljona.

Zato nas posetite u „Promenadi“, a čekamo vas i na Sajmu!

Podsetimo, Evropska unija je podržala poljoprivredni sektor sa više od 150 miliona evra pre nego što je započeo IPARD II program sa alokacijom od 175 miliona evra podrške EU. Aktuelni IPARD III program doneće više mogućnosti srpskim poljoprivrednicima i isplatiće dodatnih 288 miliona evra. podrške EU. Glavni ciljevi podrške u okviru IPARD-a jesu povećanje konkurentnosti srpskih poljoprivrednika, očuvanje životne sredine i biodiverziteta, podrška ruralnim preduzećima i zajednicama i razvoj ruralne infrastrukture.