Novogodišnjim koktelom i otvaranjem selfi izložbe „Delimo kulturno nasleđe“ u Kulturnoj stanici „Svilara“ novosadski EU info kutak svečano je zaključio uspešnu 2018. godinu. Postavka obuhvata 20 radova na kojima su se autori fotografisali sa primerima kulturne baštine u Srbiji i inostranstvu, a fotografije su pristigle na konkurs koji je EU info centar organizovao tokom aprila i maja ove godine.

„Selfiji su u ovom savremenom dobu postali neizbežni te smo iskoristili tu činjenicu da podstaknemo građane da na ovaj način promovišu svetsku i našu kulturnu baštinu. Selfi izložbom, kao i mnoštvom drugih aktivnosti koje smo organizovali ove godine obeležili smo 2018. kao Evropsku godinu kulturnog nasleđa“, rekla je Marina Grnja Klaić iz novosadskog EU info kutka i dodala da će selfi izložba moći da se pogleda do 25. decembra u „Svilari“.

Na konkurs je pristiglo preko 260 selfija, a formalne uslove zadovoljilo je 127 takmičara od kojih su troje dobili novčane nagrade za najuspešnije fotografije –  prvonagrađeni je Nikola Dopuđ iz Niša za selfi sa Morskim orguljama koje se nalaze u Zadru u Hrvatskoj, druga nagrada pripala je Sanji Stojanović iz Petrovca na Mlavi koja se fotografisala sa poznatim spomenikom kulture u Rimu, Fontanom di Trevi, a dobitnica treće nagrade je Nada Jovanović iz Pirota za selfi sa Lazarevim gradom u Kruševcu.

Otvaranje izložbe organizovano je uz novogodišnji koktel na kome su pedstavljeni rezultati rada novosadskog EU info kutka, a dodeljene su i zahvalnice za partnerske organizacije sa kojima je EU info kutak tokom ove godine najčešće sarađivao. Zahvalnice i poklon pakete dobili su Novosadska novinarska škola, Asocijacija potrošača Srbije i novosadski ogranak studentske organizacije Erasmus Student Network. Zahvalnica za medijsku podršku i promociju uručena je Gojku Kekiću, novinaru Radija Novi Sad, a za pomoć i podršku u radu EU info pointa zahvalnicu je dobila i volonterka Sara Drapić.