Pozivamo vas na Književni klub Evropa koji će biti održan 18. avgusta u 19 časova u knjižari Bulevar Books (Bulevar Mihajla Pupina 6).

Posetioci će imati priliku da učestvuju u razgovoru o delu „Bogate devojke“ autorke Zilde Šojerman u izdanju „Kontrast izdavaštva“ uz podršku programa Kreativna Evropa kao deo projekta „Most/Die Brücke“, čiji je cilj da poveže dve kulture prevodima savremenih nemačkih autora na srpski jezik, kao i srpskih autora na nemački jezik.

Roman „Bogate devojke“ nas vodi kroz priče junakinja koje stan pretvaraju u ljubavno gnezdo, nadajući se željenoj izjavi ljubavi koja nikada ne dolazi, kao i kroz priču starog bračnog para koji nam pokazuje kako ljubav izgleda kada je dugotrajna, ispunjena i duhovno i telesno, u višedecenijskom zajedništvu.

Knjiga “Bogate devojke” pruža duboke i intrigantne uvide u ljudsku egzistenciju, razmišljanja i težnje, ostavljajući čitaoca sa snažnim utiscima i pitanjima o smislu ljubavi, bogatstva i duhovnosti.

U petom izdanju Književnog kluba Evropa učestvuju profesor Odseka za komparativnu književnost Filozofskog Fakulteta u Novom Sadu, Vladimir Gvozden; rukovodilac Informaciono-referalnog centra Gradske biblioteke u Novom Sadu, Miloš Pankov; novinarka Tamara Srijemac.

Razgovor moderira Adriana Dondo, studentkinja na Odseku za komparativnu književnost.