Ako želite da hodate brzo, koračajte sami, a ako želite da stignete daleko, koračajte sa nekim – poruka je programa Kreativno mentorstvo, koji je predstavljen zainteresovanoj publici na prezentaciji u niškom EU info kutku.

O programu i detaljima konkursa govorile su Dragana Jevtić, jedna od osnivačica „Kreativnog mentorstva“ i direktorka programa, kao i Jelena Mihajlov, menadžerka programa.

„Ovaj program će vam dati prostor i vreme da vidite šta zaista želite. Od programa dobijate onoliko koliko ste i sami spremni da pružite“ kaže Dragana Jevtić i dodaje kako žele da promovišu ideju mentorstva i van ovog programa i na taj način motivišu ljude da rade na sebi.

Kreativno mentorstvo je mentorski program u Srbiji koji podstiče profesionalni i lični razvoj pojedinaca, profesionalaca i budućih stručnjaka angažovanih u oblasti kulture, umetnosti, kreativnih industrija, medija i srodnih disciplina. Program se realizuje sedam godina i danas okuplja mrežu od 200 ambasadora.

Za učešće u projektu ove godine biće izabrano 25 polaznika. Kako kažu organizatori, učesnici će dobiti priliku da rade sa cenjenim i uspešnim profesionalcima iz oblasti rada za koje se interesuju i da tokom programa imaju konstantnu individualnu podršku, priliku za umrežavanje, ali i učešće u edukativnim programima.

Poruka zainteresovanim kandidatima za prijavljivanje je da dobro razmisle o tome šta žele, koji su im ciljevi i zbog čega im je potreban mentor. Organizatori dodaju da je u programu učenje međusobno jer i mentori i ljudi sa kojima oni rade mogu mnogo toga da nauče jedni od drugih.

„Suština je u tome da sagledate dobro svoje kvalitete, jer svako od nas može mnogo da pruži“, kaže Jelena Mihajlov.

Peti ciklus konkursa mentorskog programa „Kreativno mentorstvo“ otvoren je do 26. aprila. Detalji o procesu prijavljivanja i dodatne informacije mogu se naći na sajtu programa.