Konsultacije o političkim, ekonomskim kriterijumima i evropskim standardima – Poziv za pismeni doprinos Godišnjem izveštaju u Srbiji 2021. godine

0

Obaveštavamo vas da Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji započinje pripreme za Godišnji izveštaj o Srbiji 2021. Kao što je to bila praksa u prošlosti, želeli bismo da pozovemo pismene priloge civilnog društva kako bismo stekli uvid u stavove o temama obuhvaćenim izveštajem.

Godišnji izveštaj Srbija 2021. slediće sličnu strukturu kao Izveštaj za 2020. godinu. Prema svakom od relevantnih kriterijuma (politički, ekonomski i evropski standardi), proceniće se napredak koji je Srbija postigla od 15. juna 2020. godine. Napredak će se meriti u smislu donetih odluka, usvojenih zakona i stepena primene.

Delegacija visoko ceni komentare organizacija civilnog društva kao ključne partnere u procesu evropskih integracija Srbije. U tom pogledu, veoma pozdravljamo vaše pisane priloge o političkim, ekonomskim kriterijumima i evropskim standardima za Izveštaj o Srbiji za 2021. godinu. Smatramo da su vaši doprinosi od najveće važnosti za tačnu analizu i dubinsku procenu.

Ceo godišnji izveštaj o Srbiji za 2020. godinu, kao i saopštenje o politici proširenja za 2020. godinu mogu se naći na sledećim veb stranicama:

https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/sites/near/files/serbia_report_2020.pdf

https://ec.europa.eu/neighbourhood-enlargement/sites/near/files/20201006-communication-on- eu-proširenje-politika_en.pdf

Bili bismo vam zahvalni ako biste svoje pismene priloge poslali do srede, 14. aprila 2021. godine, na sledeću adresu:

DELEGATION-SERBIA-EIE@eeas.europa.eu

sa temom: Izveštaj o Srbiji 2021 – Doprinos (Ime organizacije).

Podeli

Comments are closed.