EU info kutak Niš poziva sve sugrađane da se pridruže na sportskom događaju na centralnom gradskom trgu – Trgu kralja Milana u utorak, 19. oktobra u periodu od 12 do 14.30 časova, kada ćemo zajedno poslati važne poruke zajedništva, poštovanja i da je sport jednako važan za sve nas.

 Pripremljen je košarkaški teren na kome će biti organizovano nekoliko košarkaških igara za posetioce i prolaznike: šutiranje trojki, slobodna bacanja, šut sa celog terena, a kao specijalna igra organizovaće se „Put oko Evrope“. Biće organizovan i revijalni meč košarkaša u kolicima KKK “Nais” u 3×3 basketu.

Svi zainteresovani sugrađani će tokom ove manifestacije moći će da učestvuju u igri „Put oko Evrope“ i gađaju na koš iz kolica i da osvoje neku od pripremljenih, lepih i simboličnih nagrada.
Pozivamo vas da ispratite Evropsku nedelje sporta u Nišu i da zajedno ukažemo na važnost sporta, a naročito razvoj sporta za osobe sa invaliditetom.

Događaj organizuju EU info kutak Niš i Кlub košarke u kolicima „Nais“ u saradnji sa Gradom Nišom i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Istovremeno ovo će biti i završnica kampanje „Parainspirisani“ koju je Delegacija EU u Srbiji sprovela u prethodnom periodu pružajući značajnu podršku Paraolimpijskom timu Srbije i nastupu naših paraolimpijaca u Tokiju.

Događaj je prvobitno planiran za kraj septembra, ali je odložen zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

 ***

Evropska nedelja sporta tradicionalno se širom Evrope obeležava poslednje nedelje septembra, a u Srbiji po četvrti put ove godine. Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Delegacijom EU u Srbiji organizovao je niz sportskih događaja tim povodom.