Dinamični i angažovni festival stvaralaštva u Lukićevu, malom mestu nadomak Zrenjanina, održaće se u petak i subotu, 21. i 22. juna.

LUF – Letnji umetnički festival je događaj koji obećava da će doneti nalet kreativnosti, radosti i zajedničkog duha, sa raznovrsnim aktivnostima koje su osmišljene da angažuju sve stanovnike, bez obzira na godine.

Petak, 21. Jun

11: 00 – predstavljenje Erasmus + programa

Lokacija: Osnovna škola

17:00 – SVEČANO OTVARANJE: CIRKUS DOLAZI U SELO

Lokacija: Spomenik

Sa radošću dočekujemo ZirkusWolke, biciklistički cirkus iz Austrije. Ova jedinstvena grupa entuzijasta iz sveta cirkusa i muzike putuje od Beča ka jugoistoku, donoseći radost i avanturu na svakom koraku. Otvoriće naš festival očaravajućom predstavom kod Spomenika u Lukićevu. Misija ZirkusWolke-a je da se povežu sa zajednicama kroz cirkuske radionice, predstave i spontane interakcije, sve to dok promovišu ekološku svest i solidarnost.

19:30 – PREDSTAVA: LALA

Lokacija: Ispred biblioteke

Pridružite nam se na predstavi „LALA“ u izvođenju Stefana Ostojića. Nakon predstave će uslediti razgovor o važnosti održavanja kulturnih aktivnosti u malim sredinama.

Subota, 22. Jun

15:30 – LUF TE ZOVE: ŠETNJA SELO

Počinjemo u centru sela

Pridružite se na kreativnoj šetnji kroz selo sa 30 metara belog papira koji će učesnici tokom dana pretvoriti u šareno remek-delo.

15:30 – AKTIVNOSTI U PARKU

Sadnja pesničkih cvetova
Učestvujte u sađenju cvetova dok diskutujemo sa portalom Hoću u pozorište o značaju poezije i prirode.

Pravljenje zastave sa dizajnerkom Asjom Komadinom
Deca će imati priliku da dizajniraju i kreiraju zastavu sa Asjom Komadinom, koja će potom biti svečano podignuta.

Veliki pisci pišu deci
Radionica čitanja knjiga u izdanju Bulevar Booksa, koje su prevedene i objavljane uz podršku program CREA Kreativne Evrope.  U pitanju je sedam dečijih knjiga renomiranih evropskih autora, uključujući Erlenda Lua, Saru Stridsberg, Virdžiniju Vulf, Alesandra Barika, Silviju Plat, Inga Šulcea i Le Klezija. Ova dela imaju za cilj da istaknu kvalitetnu dečiju književnost i učine je dostupnom našim mladim čitaocima.

18:30 – KOLAŽIRANJE POEZIJE

Lokacija: Pijaca

Istražite umetnost kolažiranja poezije i kreirajte svoje jedinstvene poetske izraze.

20:00 – VEČE POEZIJE: VAZDA BILO

Lokacija: Klub Kurjak

Večernja radionica poezije grupe Vazda Bilo. Ovaj događaj je pogodan za decu stariju od 7 godina i obećava da će inspirisati mlade pesnike.

Ovaj događaj organizuje se u saradnji sa EU info pointom Novi Sad.

Pozivamo sve da nam se pridruže na ovim kreativnim i raznovrsnim događajima.