Ovogodišnji Međunarodni sajam knjiga u Novom Sadu održava se od 7. do 13. marta na Novosadskom sajmu. Manifestacija će okupiti izlagače iz oblasti književnosti, medija, izdavače iz Srbije i regiona.

Sve posetioce EU za tebe štanda očekuju brojne radionice, javne diskusije, nagradni kvizovi, kao i specijalni gosti.

Posebno mesto zauzima program za decu, pa će se tako svakodnevno na štandu i na glavnoj bini održavati dobro poznati “Super čitanjac” u saradnji sa knjižarom Bulevar Books.

Takođe, Međunarodni dan žena obeležava se na glavnoj bini kroz razgovor „Šta je rod u jeziku i književnosti?“ sa specijalnom gošćom, ovogodišnjom dobitnicom NIN-ove nagrade, Danicom Vukićević.

Naredni dani rezervisani su za razgovor o evropskim knjigama poezije, medijskoj pismenosti, biće predstavljena najčitanija knjiga Gradske biblioteke u Novom Sadu, program podrške književnosti Kreativne Evrope, Evropska škola debate i još mnogo toga, a program će upotpuniti Nikola Škorić, Jasminka Petrović, Milan Inić – Yasserstain i gosti ambasada Švedske i Finske, Instituta Servantes, Francuskog instituta, Austrijskog kulturnog foruma i mnogi drugi.