Mladi iz Centra za razvoj demokratskog društva „Europolis“ su na prezentaciji u novosadskom EU info kutku predstavili rezultate lokalnih omladinskih volonterskih projekata i razmenili iskustva sa učesnicima i rukovodiocima ovih projekata kako bi se ubuduće poboljšao njihov zajednički rad.

Centar za razvoj demokratskog društva „Europolis“ bio je resurs centar Ministarstva omladine i sporta tokom prošle godine i kao takav podržao je osam lokalnih projekata za mlade volonterskog i aktivističkog tipa. Projekti su podržani u sklopu programa Resurs centra za Srednjebanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug, a u njima je učestvovalo 40 mladih članova projektnog tima koji su sproveli 40 aktivnosti, u koje je bilo uključeno 400 korisnika.

Ministarstvo uz resurs centre omogućava mladima od 15 do 30 godina da urade nešto korisno za sopstvenu zajednicu i omoguće kvalitetniji život svojim vršnjacima, mladima ali i drugim sugrađanima. Prisutni su zajedno kreirali i preporuke za „Mladi su zakon“, platformu Ministarstva omladine i sporta koja je namenjena promociji omladinskih volonterskih projekata i volonterskih kampova na teritorji Srbije.

Centar za razvoj demokratskog društva „Europolis“ je nevladina organizacija koja se bavi razvojem demokratije, civilnog sektora i omladinske politike, promocijom ljudskih i manjinskih prava, dobrog javnog upravljanja i evropskih integracija.