Pozivamo vas na modnu reviju učeničkih kreacija Umetničke škole Niš koja će se održati u četvrtak, 16. maja od 18 sati, u amfiteatru na Keju.

Modna revija predstavlja seriju unikatnih haljina koje su od ideje, preko skice do modnog odevnog predmeta realizovali učenici i učenice Umetničke škole Niš. Ova revija će na najbolji način prikazati ideje, senzibilitet i kreativnost nove generacije budućih modnih dizajnerki i dizajnera koji su svoju inspiraciju tražili u nasleđu avangardnih umetnika poput Vivijen Vestvud, Žana Pola Gotjea, Džeksona Poloka, Salvadora Dalja.

Korišćenjem tehnika slikanja na materijalu, vezom, našivanjem i punjenjem delova materijala, gradacijom boja  linija i oblika, mladi dizajneri žele da predstave kreacije koje šalju poruku. Sloboda, mir, radost života, tolerancija, prijateljstvo, čovečnost i demokratija vrednosti su oko kojih su udružili svoje snage i ideje.

Učenici drugog razreda realizovali su kreacije inspirisane, idejama i reformama za koje učenici misle da su kao vrednosti  jednako aktuelne i danas. Svoju inspiraciju pronašli su u kritičkom mišljenju – hrabrosti da se sloboda misli i izražava, verskoj toleranciji i demokratizaciji znanja.

Učenici trećeg razreda predstaviće četiri prsluka rađena različitim tehnikama veza i tkanja, sa efektnim predivom, nastalih u okviru nastavnog predmeta tkanje.

Modna revija učeničkih kreacija organizuje EU info kutak Niš u saradnji sa Umetničkom školom Niš i deo je obeležavanja 9. maja, Dana Evrope u Nišu, odnosno maja kao meseca Evrope.

Dođite da podržimo mladost i talenat, da proslavimo zajedništvo, raznolikost i kreativnost.

Dan Evrope proslavlja se u čitavoj Evropi i jedan je od najznačajnijih praznika Evropske unije, slaveći mir, jedinstvo i težnju da rat između evropskih naroda bude nezamisliv. Evropljane spaja želja za boljim životom i prosperitetnom zajedničkom budućnošću.