Nastavljen dijalog u Briselu

0

Dijalog je nastavljen zajedničkim sastankom Ketrin Ešton sa premijerima Srbije Ivicom Dačićem i Kosova Hašimom Tačijem i njihovim timovima.

BRISEL, 12. februar 2014.  – U Briselu je jutros nastavljen dijalog Beograda i Prištine, posredstvom visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton, objavila je na svom tviter nalogu njena portparolka Maja Kocijančić.

Dijalog je nastavljen zajedničkim sastankom Ketrin Ešton sa premijerima Srbije Ivicom Dačićem i Kosova Hašimom Tačijem i njihovim timovima, napisala je Kocijančić.

image

To donekle odudara od uobičajene prakse da se visoka predstavnica prvo odvojeno sastaje sa premijerima, ali prema tvrdnji njenog potparola, nema nikave veze sa suštinom razgovora u čijem će središtu biti pravosuđe, i formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu. Prema,  izvorima iz Evropske komisije, moguće je da se razgovara i o drugim pitanjima, kao što su ponovljeni izbori za gradonačelnika u severnoj Kosovskoj Mitrovici 23. februara.  ali i hapšenju Olivera Ivanovića i situacija u Bosni i Hercegovini, javljaju agencije.

Podeli

Comments are closed.