Noć istraživača stigla je u Inđiju po sedmi put! Pod sloganom „Nauka je umetnost!” organizatori su želeli  da istaknu neraskidivu vezu između nauke i umetnosti i tako promovišu kreativnost, kritičko mišljenje i rešavanje problema kao veštine naučnika i umetnika, koje ujedno predstavljaju imperative razvoja nauke i društva.

Manifestaciji u Inđiji pridružio se i EU info point iz Novog Sada i nastojeći da inspiriše mlade ljude da budu inovativni i preispituju kreativna rešenja za različite probleme i izazove oko nas.

Tim projekta ReFocuS Art, zajedno sa naučnicima iz Beograda i Novog Sada i učenicima iz Inđije, Beške i Krčedina, pripremili su i ove godine zabavne, interaktivne, naučno-umetničke sadržaje koji će oduševili buduće naučnice i naučnike.

Pored Inđije, Noć istraživača održana je i u Pančevu i Kikindi. Organizatori su, zajedno sa polaznicima Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ i učenicima Osnovne škole „Vasa Živković“ iz Pančeva, pripremili i ove godine zabavne, interaktivne, naučno-umetničke sadržaje koji će vas čekati u tržnom centru BIG FASHION u Pančevu.

Istovremeno je nauka u Kikindi bila prisutna u parkovima, muzejima i na trgovima. Bilo da želite da se upustite u zanimljivu šetnju još zanimljivijom baštom, otisnete se u avanturu uz pomoć QR kodova ili nameravate da se poigrate naučnim zakonima i zvucima, privlačmnog sadržaja ima za sve, a ovaj bogat program Evropske noći istraživača pripremili su Narodni muzej Kikinda i Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Kikinda

Noć istraživača je otvoren i besplatan sadržaj, održava se pod pokroviteljstvom Evropske komisije u preko 400 gradova širom Evrope. Cilj manifestacije jeste podizanje svesti javnosti o značaju i pozitivnoj ulozi nauke za društvo, stavljanjem istraživača u fokus šire javnosti. Sadržaji su prilagođeni svim uzrastima, predznanje nije neophodno.