Pozivamo vas na novi književni razgovor „Žene stvaraju – priče koje pokreću“ koji će se održati u petak 5. maja od 17 časova u prostorijama EU info Kutka (Vožda Karađorđa 5, Niš). Ovog petka naša gošća biće pesnikinja Ognjenka Lakićević sa kojom će razgovor voditi naša saradnica Milica Vučković, pesnikinja i filološkinja književnosti.

Ideja ciklusa „Žene stvaraju – priče koje pokreću“ je da zajedno sa istaknutim  književnicama i stvaraocima govorimo o stvaralaštvu i poetici, ali i o položaju žene i ženskom identitetu u našem društvu.

Ognjenka Lakićević popularna je pesninjika, muzičarka i osnivačica benda Autopark. Njene zbirke pesama izraz su borbe za pravedniji i osećajniji svet, za preživljavanje empatije u narastajućem otuđenju, za veću hrabrost i odgovorniju samosvest. Iako naizgled individualna i ljubavna, nežno upakovana u mikrouniverzum, Ognjenkina poezija dotiče se i globalnih tema, brojnih znakova za uzbunu sa kojima se svaka indivua sudara, strepnjom šta će čovek postati. Kao takve, njene pesme pružaju laku identifikaciju velikom krugu čitalaca, kojima Ognjenka pesnikinja postaje „vodič kroz požare“ i inspiracija za unutrašnji rast.

Svi koji žele da prisustvuju razgovoru sa Ognjenkom Lakićević potrebno je da popune prijavni formular:  https://euinfo.civicatalyst.org/zene_stvaraju_ognjenka_lakicevic