Novosadski EU info kutak tokom novembra organizuje niz radionica za decu, od muzičkih do lutkarskih.

Radionica Muzičke mozgalice održaće se 18. novembra od 17 sati u Novosadskom dečijem kulturnom centru “Miln”, Radnička 20.

Radionica je namenjena deci uzrasta od 7 do 12 godina sa ili bez predznanja muzike i bez preduslova za muzičke sposobnosti, a vodi ih poznata violinistkinja i muzička pedagoškinja iz Novog Sada, Gabriella Benak.

Muzičke igre koje će se koristiti u ovim “mozgalicama” utiču na razvoj fine i krupne motorike, koordinacije tela, pamćenja, procesa rešavanja problema, timskog rada, samopouzdanja, kreativnosti, obrade informacija i motivacije.

Prijave preko linka

Još jedna novina od ovog meseca je i lutkarska radionica za decu uzrasta od 6 do 10 godina “Lutkarski vremeplov kroz Evropu” koji se dešava 24.11. u 18 sati u Francuskom kulturnom centru u Novom Sadu, Kreativni district.

Niz lutkarskih radionica odvijaju se u saradnji sa pozorištem Teatrilo, a sa idejom da decu upoznaju sa istorijom, tradicijom i kulturom lutkarske umetnosti u Evropi.

Kroz radionice deca uče o tipovima lutaka u pozorištu, kako su nastale i kako se lutkarstvo razvijalo u različitim državama. Takođe, sami će napraviti svoje lutke i oživeti ih uz pomoć diplomiranih glumaca animatora.

Prijave preko linka 

I konačno već dobro poznata pozoriško-likovna radionica za decu od 5 do 10 godina – “Mašta priča price” Pozorišta Lektira, koju poznati Glumac Ivan Jevtović vodi svakog meseca. Radionica se održava 16. novembra od 16 do 17 sati u Galeriji Matice srpske, Trg galerija, Novi Sad.

Ovomesečno druženje kroz knjigu posvećemo je stogodišnjici rođenja slavnog pisca Žozea Saramaga.

Info point radionicu organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu, Institutom Kamoeš i ambasadom Republike Portugalije.

Prijave preko linka