Povodom obeležavanja Nedelje Evrope, kada slavimo 70 godina razvoja Evropske unije, za vas smo pripremili nekoliko zanimljivih onlajn događaja. Jedan od njih je i performans „Davorin i Krejzi: Krejzi fakts o Evropi“ koji će premijerno biti emitovan na fb stranici EU info kutka u Nišu, 13. maja od 20 sati.

Glumac Pozorišta lutaka u Nišu Davorin Dinić i njegova lutka Krejzi su za vas spremili performans kako bi vas bliže upoznali sa Evropom.

Sve što treba da znate o Evropi i mnogo toga što vam uopšte nije neophodno!

Performans „Davorin i Krejzi: Krejzi fakts o Evropi“ samo je jedan u nizu događaja koje je EU info mreža pripremila za „Nedelju Evrope“ u Srbiji. Zajedno sa partnerima i saradnicima iz  sektora kulture koji tradicionalno učestvuju na našim događajima i podržavaju naše inicijative, priredili smo bogat i sadržajan program. U ovoj krizi kada se kultura najviše bori sa resursima, pružili smo im podršku i iskoristili priliku za jačanje našeg partnerstva. Podržali smo organizacije iz Niša i Novog Sada koje su pripremile događaje na temu evropske kulture, zajedničkih vrednosti i solidarnosti.

Kompletan raspored pogledajte na našem sajtu.

Pratite nas na društvenim mrežama i lakše pronađite sve aktivnosti uz korišćenje:

#EUzaTebe #EvropaZaKulturu #KulturaIzKarantina #DanEvrope