Osamnaest novih vozila za Ministarstvo unutrašnjih poslova zahvaljujući EU donaciji

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova imaće na raspolaganju osamnaest novih vozila zahvaljujući donaciji Evropske unije.

Petnaest vozila koristiće policija u borbi protiv trgovine ljudima, a tri vozila poslužiće kao pokretne laboratorije i sveobuhvatno poboljšati forenzičke kapacitete policijskih stručnjaka u oblasti istrage hemijskih, bioloških, radioloških i nuklearnih incidenata.

Photo: Beta

Šef Delegacije EU u Srbiji, ambasador Sem Fabrici prisustvovao je predaji opreme Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ova donacija od milion evra samo je deo šire pomoći koju EU pruža Srbiji kroz pretpristupne fondove i instrument za doprinos stabilnosti i miru.

Ambasador Fabrici je detaljno govorio o značaju pomenute oblasti, što je i razlog zašto EU podržava Srbiju u tom pitanju. Naglasio je da je trgovina ljudima užasan oblik organizovanog kriminala sa ozbiljnim ljudskim, socijalnim i ekonomskim posledicama.

Photo: Beta

Pored toga, naveo je i da su visokokvalitetna forenzička istraživanja posebno potrebna u svetu savremenih tehnologija u kojem živimo. Ambasador je uveren da će ova donacija značajno doprineti kapacitetima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio je donaciju i napomenuo da će vozila i oprema odmah početi da se koriste. Pored toga, on je naglasio da Ministarstvo nastoji da sledi najnovije trendove koji postoje u najrazvijenijim zemljama EU.

Podeli

Comments are closed.