Predstavljanje mogućnosti medijskih putovanja u zemlje Evropske unije za novinare iz Srbije biće održano 21. aprila na Otvorenim vratima u EU info pointu u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina 17, sa početkom u 16 časova.

Više informacija o mogućnostima koje nudi ovaj program podeliće sa prisutnima Marina Rakić, tim liderka Pulse of Europe – Media Trips to EU.

Projekat pod imenom “Puls Evrope – medijske posete EU” koji finansira Delegacija EU u Srbiji, podržava medije u Srbiji da izveštavaju o primerima dobre evropske prakse, kao i o svim aktuelnim pitanjima organizovanjem individualnih i grupnih medijskih poseta zemljama članicama EU, ali i regiona.

Ovaj projekat inicijalno je započet u februaru 2020. i trajaće do maja 2024. godine, a januara ove godine raspisan je poziv za učešće novinara u medijskim putovanjima koja će biti organizovana tokom 2023. i u prvih pet meseci 2024. godine.

U sklopu projekta organizuju se grupna, tematska medijska putovanja koja obuhvataju veći broj medija, kao i individualna na koja novinar/ka putuje sam/a, uz logističku podršku projekta.