EU Info kutak Niš i Fondacija Tempus pozivaju sve pojedince, institucije i organizacije koje su deo međunarodnih projekata na polju inkluzije najšire populacije u sport i fizičke aktivnosti i koje svojim aktivnostima doprinose promociji zdravih životnih stilova među svim generacijama, kao i one koji žele da saznaju više o mogućnostima međunarodne saradnje na ovim poljima, da prisustvuju radionici „Pitaj me bilo šta o EU podršci“.

Radionica „Pitaj me bilo šta o EU podršci“  održaće se  21. novembra u 12h uživo u EU info kutku a biće omogućeno onlajn praćenje putem YT kanala EU u Srbiji.

Svi oni koji žele i planiraju da svoje ideje razvijaju sa međunarodnim partnerima kroz program Erzamus+, u razgovoru sa Anđelijom Milovanović iz Fondacije Tempus i korisnikom programa Bojanom Golubovićem iz Košarkaškog saveza Grada Niša moći će da dobiju odgovore na pitanja o tome šta je potrebno za dobru aplikaciju, kako znati da je ideja dovoljno razrađena, koji su najveći izazovi u realizaciji projekta, kao i na šta treba obratiti pažnju prilikom izveštavanja.

Radionica će se odvijati uživo u EU info kutku a biće omogućeno onlajn praćenje putem YT kanala EU u Srbiji, a svi zainteresovani svoje učešće mogu prijaviti putem linka.

***

Erazmus+  je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanjemladi i sport. Opšti cilj Erazmus+ programa u oblasti sporta je pružanje doprinosa razvoju evropske dimenzije u sportu, posebno amaterskom. Nova generacija Erazmus+ programa (2021-2027) promoviše mobilnost u svrhu učenja sportskog osoblja, saradnju, kvalitet, inkluziju, kreativnost i inovacije na nivou sportskih organizacija i sportskih politika.