Da li želite da internacionalizujete svoje poslovanje i razvijate biznis na stručnom usavršavanju u nekoj od evropskih kompanija? Da li želite da učite od iskusnih kolega iz inostranstva i dobijete podstrek za pokretanje sopstvenog biznisa?

Ukoliko su vaši odgovori potvrdni, pozivamo vas da nam se pridružite u četvrtak, 9. novembra u 12 časova na radionici „Pitaj me bilo šta o EU podršci“, gde ćete iz prve ruke saznati sve o programu Erazmus za mlade preduzetnike. Radionica će biti održana uživo u EU info kutku u Nišu, na adresi Vožda Karađorđa 5, a istovremeno će biti dostupna za online praćenje putem YouTube kanala EU u Srbiji.

Tokom radionice bavićemo se sledećim temama:

  • Kako znati da je vaša firma spremna za učestvovanje u programu?
  • Kako se pripremiti za apliciranje ukoliko tek planirate da osnujete firmu?
  • Šta vas očekuje tokom stručnog usavršavanja u inostranoj kompaniji?
  • Šta možete da očekujete nakon učešća u programu?
  • Kako se prijaviti za preduzetnika domaćina?

Sagovornici sa kojima ćemo razgovarati o ovim temama su:

  • Vladimir Nikić, nacionalna kontakt tačka za Erazmus za mlade preduzetnike
  • Zoran Mitrović, firma „Consalting“ iz Kragujevca (učesnik programa)

Razgovor će voditi Snežana Andrić iz EU info kutka.

Broj mesta je ograničen, te vas molimo da potvrdite prisustvo popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na LINKU, najkasnije do srede, 8. novembra u 17 časova.

***

Program Erazmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young Entrepreneurs – EYE) koji je pokrenula Evropska komisija 2009. godine, omogućava budućim preduzetnicima ili onima koji su osnovali sopstvenu firmu u protekle tri godine, da steknu korisne veštine i iskustvo u poslovanju u nekoj drugoj zemlji. Učešćem u “Erazmusu za mlade preduzetnike” oni dobijaju jedinstvenu priliku da uče od iskusnih kolega tako da njihove poslovne ideje mogu da postanu stvarnost. Ovaj program pomaže novim firmama i doprinosi internacionalizaciji malih kompanija, što je ključ za razvoj i zapošljavanje mladih ljudi.

Edukativne i praktične radionice u okviru serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“ namenjene su budućim korisnicima EU sredstava kako bi iz prve ruke saznali šta im je sve potrebno za dobru aplikaciju i implementaciju projekta, ali i kako bi spremnije dočekali otvaranje novih poziva.