Četvrtak, 14. oktobar u 12h

Ukoliko se bavite proizvodnjom ili preradom voća i povrća, mleka ili bilo koje druge vrste hrane i želite da svoje poslovanje unapredite i postanete konkurentniji na tržištu, pridružite nam se 14. oktobra u 12h na radionici „Pitaj me bilo šta o EU podršci“ na kojoj ćemo predstaviti program EU PRO Plus.

Evropska unija je kroz prethodni program EU PRO pružala direktnu pomoć preduzetnicima, preduzećima i organizacijama za podršku poslovanju kako bi doprineli unapređenju održivosti i konkurentnosti preduzeća ali i otvaranju novih radnih mesta. Kako se podrška pokazala relevantnom EU će u narednom periodu i kroz EU PRO Plus program nastaviti da podržava razvoj i konkuretnost malog biznisa u 99 gradova i opština u regionima Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije.

Na radionici ćete od dosadašnjih korisnika EU bespovratnih sredstava koji su podršku dobili preko programa EU PRO saznati više o veštinama koje su vam neophodne da dobijete podršku, sa posebnim fokusom na:

  • Šta je potrebno za dobru aplikaciju?
  • Kako znati da je biznis plan dovoljno dobro razrađen?
  • Koji su najveći izazovi u implementaciji projekta?
  • Na šta obratiti pažnju prilikom izveštavanja?

Sagovornici koji će nam preneti svoja iskustva biće:

Više detalja o samom programu preneće nam:

  • Enis Ujkanović, menadžer sektora malih i srednjih preduzeća EU PRO Plus programa
  • Goran Zlatković, saradnik u sektoru malih i srednjih preduzeća EU PRO Plus programa

Radionica će se odvijati preko Zoom platforme i biće dostupna za učesnike koji se registruju putem linka ispod.

PRIJAVNI FORMULAR – LINK

***

Novi program Evropske unije za lokalni razvoj, EU PRO Plus ima za cilj da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u regionima Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije. Evropska unija opredelila je 30 miliona evra za ovaj trogodišnji program, koji će svoj rad usmeriti na poboljšanje upravljanja teritorijalnim razvojem, podršku ekonomskom rastu, kao i na unapređenje socijalne infrastrukture i kohezije. Realizaciju programa EU PRO Plus vodi Ministarstvo za evropske integracije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge UNOPS.

EU info kutak Niš i ove jeseni nastavlja sa edukativnim i praktičnim radionicama u okviru serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“, kako bi svi budući korisnici EU sredstava iz prve ruke saznali šta im je sve potrebno za dobru aplikaciju i implementaciju projekta ali i kako bi spremnije dočekali otvaranje narednih poziva.