Svi zainteresovani koji imaju malo i srednje preduzeće i žele da unaprede svoje poslovanje, moći će u sredu, 17. novembra u 12h, na radionici „Pitaj me bilo šta o EU podršci“ da se upoznaju bliže sa mogućnostima koje nudi Evropska investiciona banka (EIB).

Malim i srednjim preduzećima u Srbiji dostupna su sredstva i kreditne linije Evropske investicione banke koja se mogu upotrebiti za razvoj poslovanja, otvaranje novih radnih mesta, digitalizaciju i oporavak od pandemije Covida-19.

Na radionici će prisutni od dosadašnjih korisnika kredita EIB, saznati više o veštinama koje su neophodne da dobiju podršku, sa posebnim fokusom na pitanja:

  • Kako razviti dobru ideju?
  • Kako doći do neophodnih sredstava?
  • Koji su najveći izazovi u implementaciji?
  • Kako izgleda proces izveštavanja?

O svojim iskustvima iz programa pričaće Mitar Obradović, direktor i vlasnik kompanije Nelly doo Loznica.

Više o radu Evropske investicione banke govoriće Alesandro Bragonci, šef regionalne kancelarije EIB za Zapadni Balkan.

Na pitanja o programu iz perspektive komercijalnih banaka, odgovaraće Aleksandar Kovačević, menadžer za upravljanje proizvodima i implementaciju, sektor za MSP u Banka Intesa.

Radionica će se odvijati preko Zoom platforme i biće dostupna za učesnike koji se registruju putem linka ispod.

PRIJAVNI FORMULAR

***

Finansiranje privatnog sektora jedan je od prioritetnih ciljeva EIB-a. Samo tokom protekle decenije, Evropska investiciona banka uložila je oko 3,5 milijardi evra u mala i srednja preduzeća na Zapadnom Balkanu. To čini banku Evropske unije jednom od vodećih međunarodnih zajmodavaca malim i srednjim preduzećima u regionu. Svojim finansiranjem EIB pomaže malim i srednjim preduzećima da realizuju svoje investicione i proizvodne planove, uspostave i prošire kanale distribucije, sprovedu istraživačko-razvojne i inovacione aktivnosti.

EU info kutak Niš i ove jeseni nastavlja sa edukativnim i praktičnim radionicama u okviru serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“, kako bi svi budući korisnici EU sredstava iz prve ruke saznali šta im je sve potrebno za dobru aplikaciju i implementaciju projekta ali i kako bi spremnije dočekali otvaranje narednih poziva.