Na narednoj radionici iz serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“ svi zainteresovani će 6. decembra od 14 sati imati mogućnost da se upoznaju sa mogućnostima koje nudi Savet za regionalnu saradnju (RCC)

Ovom prilikom predstavićemo dva programa za podršku projektima:

  • Balkathon 2.0 – regionalno takmičenje za mlade ljude, studente, početnike u preduzetništvu, habove za digitalne inovacije, naučne parkove, univerzitete, mala i srednja preduzeća sa celog Zapadnog Balkana. Ovim programom se podržavaju inovativna, digitalna rešenja kao odgovor na izazove našeg svakodnevnog života.
  • Triple P – namenjen akterima u privatnom i javnom sektoru u svih šest zemalja Zapadnog Balkana kojim se podržavaju neophodne mere koje će kulturne i prirodne atrakcije učiniti još privlačnijim za međunarodne i regionalne posetioce.

Na radionici će dosadašnji korisnici RCC pričati o veštinama koje su neophodne da dobijete podršku sa posebnim fokusom na pitanja:

  • Kako razviti dobru ideju i popuniti aplikacioni formular?
  • Koji su koraci nakon dobijanja podrške?
  • Koji su najveći izazovi u implementaciji projekta?
  • Kako izgleda proces izveštavanja?

O svojim iskustvima iz programa pričaće:

  • Nenad Jovanovski iz kompanije Bifrost Bioplastics iz Jagodine, pobednik takmičenja Balkathon 2.0
  • Danko Ćosić iz Danube Competence Center, korisnik podrške kroz Triple P projekat

Više o radu Saveta za regionalnu saradnju preneće nam Marv Barbullushi, ekspert za monitoring i izveštavanje.

Radionica će se odvijati preko Zoom platforme i biće dostupna za učesnike koji se registruju putem ovog linka.

***

Savet za regionalnu saradnju (RCC) promoviše uzajamnu saradnju i evropske i evro-atlantske integracije jugoistočne Evrope sa ciljem podsticanja razvoja u regionu. U naredne tri godine RCC će nastaviti da radi na smanjenju – i gde je moguće otklanjanju – prepreka za povećanje mobilnosti, poboljšanje povezanosti i konkurentnosti u jugoistočnoj Evropi, istovremeno doprinoseći boljem upravljanju, poboljšanom funkcionisanju vladavine prava i bezbednosti u regionu.

EU info kutak Niš i ove jeseni nastavlja sa edukativnim i praktičnim radionicama u okviru serijala „Pitaj me bilo šta o EU podršci“, kako bi svi budući korisnici EU sredstava iz prve ruke saznali šta im je sve potrebno za dobru aplikaciju i implementaciju projekta, ali i kako bi spremnije dočekali otvaranje narednih poziva.