Projekat „Podrška učestvovanju u EU programima“, koji finansira Evropska unija, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, Ministarstvom finansija i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizuje Info dane o EU programima (HORIZON 2020, Creative Europe, Europe for Citizens, EaSI, REC, Third Health Programme, COSME, EU Civil Protection Mechanism, Erazmus+, Customs 2020, Fiscalis 2020).

Prvi događaj održan je u Subotici. „EU programi su veoma bitni, jer predstavljaju instrument za približavanje EU. Važno je da što više domaćih projekata učestvuje u EU programima, jer tako jačamo kapacitete za što veće korišćenje fondova“, poručila je Ana Drljević iz Ministarstva za evropske integracije.

Tim stručnjaka sa iskustvom u apliciranju i implementaciji projekata finansiranih iz EU programa, održaće prezentacije o mogućnostima apliciranja, o načinima za pronalaženje adekvatnih partnera, kao i podobnosti za apliciranje sa konkretnim projektom za ciljani program. Predavači će podeliti i korisne linkove, kao i izvore informisanja za svaki program.

Više o projektu i mogućnostima saznajte ovde.

Info dani su namenjeni predstavnicima preduzeća, agencija za regionalni razvoj, poslovnih udruženja i organizacija, lokalnih samouprava, fakulteta, naučnih institucija, nevladinih organizacija i svima drugima koji su zainteresovani da apliciraju za učešće u nekom EU programu.
Raspored održavanja Info dana:

15. novembar 2019. – Pančevo
18. novembar 2019. – Požarevac
22. novembar 2019. – Beograd
26. novembar 2019. – Beograd
27. novembar 2019. – Leskovac
28. novembar 2019. – Vranje
2. decembar 2019. – Novi Sad
3. decembar 2019. – Niš