U Kraljevu se od 30. juna do 6. jula održava pozorišni festival A.N.F.I. TEATAR – jedini internacionalni pozorišni festival u Raškom okrugu. Tokom šest dana festivala publika će imati priliku da pogleda šest pozorišnih predstava, učestvuje u radionicama, prisustvuje promocijama knjiga i uživa u ostalim pratećim programima.

A.N.F.I. TEATAR je nastao 2014. godine kao inicijativa pozorišne trupe GRUPA GRUPA sa ciljem da pruži platformu mladim umetnicima za izražavanje i stvaranje u oblasti pozorišne umetnosti. Festival promoviše ideju da umetnost treba da bude pristupačna i da može biti organizovana na alternativnim lokacijama i u prostorima koji nisu tradicionalno namenjeni kulturnim manifestacijama.

Najvažnije, 17 godina postojanja Grupa Grupa i predanog rada iznedrilo je 16 dramskih umetnika iz Kraljeva i desetine školovanih stručnih ljudi koji se vraćaju u svoj grad, postaju deo nove i bolje ponude, kao i deo izgradnje vrednosti kojima stremimo.

Posetioci će imati priliku da uživaju u sledećim predstavama:

Pored glavnog programa, publika će imati priliku da poseti dve promocije knjiga: Belutak, Marije Kovačević i Na crveno slovo – Od dokumentarnosti do umetničkog izvođenja Aleksandra Đinđića, dok će najmlađi sugrađani svakog dana moći da žongliraju uz ekipu Cirkoneo iz Novog Sada kod Gospodar Vasiong konaka u Gradskom parku. Festival će zatvoriti svirka benda PeriLemiBas iz Beograda.

Zauzmite mesto!