Obaveštavamo vas da Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji počinje sa pripremama za Godišnji izveštaj o Srbiji 2023. Kao što je to bila praksa i ranije, želimo da pozovemo na podnošenje pisanih doprinosa civilnog društva, kako bismo dobili stavove o temama obuhvaćenim izveštajem.

Godišnji izveštaj Srbija 2023. će imati sličnu strukturu kao Izveštaj za 2022. godinu. Po svakom od relevantnih kriterijuma (politički, ekonomski kriterijumi kao i evropski standardi) oceniće napredak koji je Srbija ostvarila od 15. juna 2022. godine. Napredak će se meriti u smislu stvarno donetih odluka, usvojenih zakona i stepena implementacije.

Delegacija visoko ceni komentare organizacija civilnog društva kao ključnih partnera u procesu evropskih integracija Srbije. U tom smislu, veoma bismo pozdravili vaše pisane doprinose o političkim, ekonomskim kriterijumima i evropskim standardima za Izveštaj o Srbiji za 2023. godinu. Smatramo da je vaš doprinos od najveće važnosti za tačnu analizu i dubinsku procenu.

Ceo Godišnji izveštaj o Srbiji za 2022. godinu, kao i Saopštenje o politici proširenja za 2022. godinu možete pronaći na sledećim veb stranicama:

https://neighbourhood-enlargement.ec.europa.eu/serbia-report-2022_en

https://neighbourhood-enlargement.ec.europa.eu/2022-communication-eu-enlargement-policy_en

Bili bismo vam zahvalni ako biste mogli da pošaljete svoje pisane priloge do petka, 14. aprila 2023. godine do završetka radnog vremena na sledeću e-mail adresu:
DELEGATION-SERBIA-EIE@eeas.europa.eu

sa naslovom: Izveštaj o Srbiji 2023 – doprinos (Naziv vaše organizacije).