Kako Evropska unija pruža podršku malim proizvođačima iz sektora poljoprivrede, koji fondovi postoje i kome poljoprivrednici mogu da se obrate kako bi svoje kapacitete unapredili? O ovim temama, proizvođačima hrane u Svrljigu govoriće Snežana Andrić iz EU info kutka Niš, na predavanju koje je zakazano za petak 29. oktobar u 17 sati, na spratu Amfore u Svrljigu.

Snežana će ovom prilikom govoriti o finansijskoj i nefinansijskoj podršci Evropske unije malim poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima hrane. Pričaće o uspehu onih koji su u prethodnom periodu dobili pomoć EU i iskoristili je da razviju svoje proizvode i plasiraju ih na domaće i međunarodno tržište.

Takođe, svi učesnici predavanja biće upoznati sa predstojećim konkursima EU i mogućnostima da i preduzetnici iz Svrljiga, koji se bave proizvodnjom i preradom hrane (ili tek planiraju da počnu da se bave ovim poslom), dobiju sredstva i podršku.

Deli Biz je zajednički kreativni projekat Deli coworking prostora iz Niša i edukativno-informativnog magazina Svrljig.Biz.

“Želja nam je da povežemo poslovne ljude Svrljiga, kreativce i mlade i buduće preduzetnike sa ljudima koji su već uspešni u svojim poslovima i koji će im dati mnogobrojne korisne savete da lakše prebrode prve korake u biznisu” kažu organizatori.

Svakog petka u 5 (17 sati) će u okviru ovog programa svi zainteresovani imati prilike da čuju korisne savete i razgovaraju sa predavačima iz različitih oblasti.

Svrljig je opština koja se nalazi u Nišavskom okrugu, na 25 kilometara severoistočno od Niša.