Klimatske promene već uveliko donose posledice po životnu sredinu i način života na koji smo navikli. Na globalnom i nacionalnom nivou preko 55%  populacije živi u gradovima, što ih čini mestima koja generišu najviše akvitnosti emitovanja gasova koji su doveli do klimatskih promena.

U okviru predavanja „Klimatski odgovorni gradovi – zelene transformacije“ pokušaćemo da dođemo do odgovora na pitanja kako transformisati gradove kako bi se zaustavilo globalno zagrevanje koje ugražava opstanak biljnih i životinjskih vrsta ali i čovečanstva?

Predstavićemo i ključne mere koje bi dovele do „zelene“ transformacije naših gradova.

Predavanje „Klimatski odgovorni gradovi – zelene transformacije“ održaće se u sredu, 22. februara od 17 časova u prostorijama EU info kutka Niš (Vožda Karađorđa 5 – Niš).

Link za prijavu

O predavaču:

Dr Ivan Simić je docent na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu na Departmanu za urbanizam.

U nastavi na fakultetu, naučnim istraživanjima i urbanističkoj praksi bavi se temom ekološkog urbanizma i adaptacijom gradova na klimatske promene.

U svojstvu istraživača i eksperta iz oblasti urbanističkog planiranja učesnik je više nacionalnih i međunarodnih projekata koji je bave klimatskim promenama.

Predavanje „Klimatski odgovorni gradovi – zelene transformacije“ održava se kao deo serije “zelenih” predavanja pod nazivom “Zeleni kutak znanja” koje EU info kutak Niš organizuje sa namerom da pokrene diskusiju o značajnim zelenim temama, klimatskim i ekološkim izazovima.