“Prednosti i rizici digitalnog doba” –  bili su tema najnovijih onlajn pričaonica na francuskom i nemačkom jeziku, koje, sada već tradicionalno organizuje EU info kutak u Novom Sadu.

Ovogodišnji praznik digitalnih kultura, koji se slavi u 70 zemalja sveta kod nas je obeležen kroz različite aktivnosti tokom takozvanog Digitalnog novembra. Digitalni novembar posvećen je aktivnostima koje nam omogućavaju lakši pristup novim tehnologijama, promovišu bogatu i razvovrsnu kreativnost u digitalnoj sferi, ističu značaj međunarodnog dijaloga između digitalnih stvaralaca, profesionalaca i publike.

Novembar se poklopio i sa različitim aktivnostima koje su ove institucije organizovale na temu digitalizacije. Digitalni Novembar 2022. bio je skup izložbi nezavisnih video igara, predstavljeni su rezultati mentorskog ciklusa francusko-nemačkog programa Playing Narratives namenjenog mladim kreativcima. Publika se upoznala i  sa francuskim street artom i umetničkim delima inspirisanim Francuskom, da učestvovala u radionicama kreativnog čitanja i zabavila u onlajn igrama.

Razgovori na francuskom i nemačkoj koje EU info point organizuje svake poslednje srede i petka u mesecu, vode se na određenu temu vezanu za neki od međunarodnih dana koji se tog meseca obeležava.

Pričaonice na francuskom i nemačkom novosadski EU info point organizuje svakog meseca u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Novom Sadu, katedrama za romanistiku i germanistiku, Francuskim institutom i Austrijskim kulturnim forumom.