Predstavljanje Izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2023. godinu i novog Plana rasta za Zapadni Balkan u Nišu

 

Delegacija Evropske unije u Srbiji organizuje predstavljanje Izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2023. godinu kao i novog Plana rasta za Zapadni Balkan u petak, 17. novembra od 12h u prostorijama EU info kutka u Nišu.

Ključne nalaze Izveštaja predstaviće gospodin Manuel Munteanu, šef za informacije, komunikacije i medije u Delegaciji Evropske unije u Srbiji.

Predstavljanje Izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2023. godinu i novog Plana rasta za Zapadni Balkan prilika je da relevantni akteri na lokalu u Nišu i južnoj Srbiji dobiju važne informacije o ovogodišnjem Izveštaju i daju komentare, postave pitanja u otvorenoj diskusiji.

Događaj je otvoren za sve relevantne aktere i poznavaoce prilika sa lokala, što podrazumeva učešće predstavnika grada i gradskih institucija, privrede, akademske zajednice, organizacija civilnog društva i medija u Nišu i južnoj Srbiji.

Iz organizacionih razloga, neophodno je da se zainteresovani prijave na officenis@euinfo.rs, najkasnije do 16. novembra u 17 časova. Prilikom prijave, treba navesti ime i prezime, i organizaciju/instituciju iz koje dolazite.

Najvažnije zaključke izveštaja možete pročitati na sajtu Delegacije EU u Srbiji, a kompletan Izveštaj možete naći na ovom LINKU ; Plan rasta za Zapadni Balkan je dostupan ovde.

Agenda predstavljanja Izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2023. godinu i novog Plana rasta za Zapadni Balkan:

11.45 – 12.00 Obraćanje medijima

12.00 – 12.30 Predstavljanje ključnih nalaza Izveštaja i Plana rasta: g. Manuel Munteanu, šef za informacije, komunikacije i medije u Delegaciji Evropske unije u Srbiji;

12.30 – 13:00 Pitanja i odgovori, sesija otvorena za prisutne.

Moderatorka: Danijela Vučić, menadžerka EU info kutka Niš;

Informacioni kutak Evropske unije u Nišu (EU info kutak Niš) na raspolaganju je građanima jugoistočne Srbije koji žele da se bliže upoznaju sa Evropskom unijom i njenim institucijama i odnosima Srbije i EU. Cilj EU info kutka je da približi Evropsku uniju i proces evropskih integracija građanima i obavesti ih o programima podrške EU Srbiji.