Radionica za pripremu aplikacija za pozive u okviru programa Kreativna Evropa, namenjena je predstavnicima nacionalnih saveta, organizacijama i institucijama koje se bave nacionalnim zajednicama. Radionica se održava u utorak, 24. oktobra u prostorijama Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (Ušće 10, blok 15).

Glavni cilj jeste upoznavanje učesnika sa pozivnim dokumentima i aplikacionim formularom Programa Kreativna Evropa, te formulisanje projektnih ideja u skladu sa relevantnom dokumentacijom. Učesnici će imati priliku da prodube svoje razumevanje ciklusa projektnog menadžmenta, nauče kako da pripreme projektnu dokumentaciju, koriste osnovne pojmove projektnog jezika, primene projektnu logiku i razviju kvalitetne ideje.

Radionica će trajati od 9 do 16 časova, a posebno će biti naglašena prilika za individualne razgovore sa zainteresovanim učesnicima nakon završetka radionice, kako bi kreirali konkretne planove za konkurisanje.

Broj mesta je ograničen na 30 učesnika, a svaka organizacija/institucija može prijaviti najviše dve osobe.

Organizator pokriva troškove ishrane i osveženja tokom radionice, dok učesnici snose troškove putovanja.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem prijavnog formulara dostupnog na sledećem linku najkasnije do 15. oktobra. U slučaju većeg broja prijava od raspoloživog broja mesta, organizatori će sprovesti selekciju, a rezultati će biti saopšteni u narednih nekoliko dana.

Radionica se realizuje u saradnji Deska Kreativna Evropa Srbija i Muzeja Savremene Umetnosti u Beogradu.

Za sve dodatne informacije i pitanja, obratite se na adresu: kreativnaevropa@kultura.org.rs.