Ukoliko imate malo i srednje preduzeće (MSP) i želite da poboljšate svoju konkurentnost, pridružite nam se na onlajn radionici 25. juna u 14h kako biste se upoznali sa mogućnostima koje nudi Program podrške konkurentnosti Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Predavač će biti Đovani Vakari, glavni konsultant Programa podrške konkurentnosti MSP – EBRD.

Na početku će se obratiti Mateo Kolanđeli, direktor kancelarije EBRD za Srbiju i Dejan Šuvakov, projektni menadžer za MSP, kompatitivnost i inovacije Delegacije EU u Srbiji.

Nova kreditna linija, koju EBRD pruža putem lokalnih partnerskih banaka uz bespovratna sredstva u iznosu od 15% i besplatnu tehničku pomoć koju finansira Evropska unija, nudi mogućnost finansiranja opreme, tehnologija, procesa u cilju dostizanja EU direktiva u području zaštite životne sredine, energetske efikasnosti, sigurnosti zaposlenih, te kvaliteta i bezbednosti proizvoda.

Besplatni tehnički saveti koje pruža međunarodni tim stručnjaka, pomažu MSP u Srbiji da pronađu najbolje rešenje, kako bi postali konkurentni u trgovini sa EU partnerima i povećali svoju profitabilnost na domaćem tržištu, tako što će ponuditi proizvode i usluge boljeg kvaliteta.

Učešće na radionici je besplatno, ali je potrebno da se zainteresovani prijave preko linka koji se nalazi ispod  najkasnije do 23. juna ili do popune kapaciteta. Obezbeđen je prevod na srpski jezik.

PRIJAVNI FORMULAR

Kandidatura za članstvo u EU daje mnoštvo mogućnosti za Srbiju, posebno za sektor malih i srednjih preduzeća (MSP). Međutim, napredak u procesu usvajanja pravnih normi podrazumeva značajne izmene u propisima, i usklađivanja sa standardima EU. Program podrške konkurentnosti MSP Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom privrede Republike Srbije i sa Evropskom unijom, sa ciljem da pomogne MSP u dostizanju EU standarda i jačanju konkurentnosti kako na domaćem tako i na jedinstvenom tržištu EU.