Da li imate malo ili srednje preduzeće, startup u razvoju i zanima vas kako možete da ih dodatno razvijete uz pomoć EU programa i fondova?

EU info kutak u Nišu organizuje radionicu za upoznavanje za najvećim programom EU za istraživanja i inovacije – Horizon 2020.

Ovaj program nudi direktnu podršku za preduzeća koja imaju potencijal rasta i razvoja, finansiranje koje je namenjeno inovativnim idejama koje se mogu pretvoriti u uspeh na tržištu, podršku razvoju visoko rizičnim inovativnim idejama u ranoj fazi razvoja i još mnogo toga.

Poseban fokus radionice biće na kaskadnom finanisiranju, mehanizmu Evropske komisije koji ima za cilj podršku malim i srednjim preduzećima i startapima u razvoju i primeni inovativnih digitalnih rešenja – programima akceleracije, inkubacije i mentorstva ali i subgranting šemama koje su dostupne preduzetnicima u Srbiji.

Naš predavač biće Nemanja Petrović, ekonomista, savetnik za inovacije i strateško planiranje.

Učešće na radionici je besplatno ali je potrebno da se prijavite na linku https://euinfo.civicatalyst.org/radionica

***

Ovo je samo jedan u nizu radionica koju ćemo organizovati u narednom periodu kako bismo svim potencijalnim i trenutnim korisnicima EU programa približiti mogućnosti za apliciranje, dobijanje finansijske i/ili savetodavne podrške za razvoj svog biznisa.

Mala i srednja preduzeća, kao i veće kompanije mogu konkurisati za finansijska sredstva i savetodavnu pomoć u poslovanju putem nekoliko programa i projekata Evropske unije. U zavisnosti od projekta, programa i oblasti kojom se preduzeća bave, sredstva Evropske unije mogu biti u obliku bespovratnih sredstava, zajmova, a u nekim slučajevima i garancija.