EU info kutak Niš će ove subote 24. septembra održati radionicu fotografije „Priroda kroz objektiv“ koju će voditi fotograf Saša Đorđević. Radionica je namenjena deci uzrasta od 10 do 16 godina i biće održana na lokaciji Kampa fabrike umetnika u Brzom Brodu od 12 do 14 časova.

Cilj radionice je da se mladi polaznici informišu i steknu praktična znanja iz osnova fotografije, kao što su tipovi veličine plana, fotografska kompozicija i pronalaženje motiva za fotografiju. Sama tema radionice odrediće generalni pravac radioničarskih aktivnosti. Polaznici će zajedno sa predavačima pokušati da u objektiv fotoaparata uhvate najzanimljivije delove prirode na lokaciji na kojoj se nalaze, analizirajući razlike u pogledu izbora objektiva i pristupa motivima.

Saša Đorđević je profesionalni fotograf koji je svoje profesionalne početke imao u listu Pressing, a nakon toga u poslednjih trideset godina radio za svetske agencije EPA i AFP, kao i za domaću agenciju BETA i Medijski istraživački centar iz Niša.

Fotografije nastale tokom trajanja radionice biće izložene tokom narednih mesec dana u jednistvenom prostoru Kampa galerije evropske umetnosti koji se nalazi na lokaciji Fabrike umetnika u Brzom Brodu.

Učešće na radionici je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta,  roditelji/staratelji koji žele da prijave decu za učešće na radionici  treba da popune formular koji se nalazi ispod, najkasnije do 23. septembra u 17 sati ili do popune kapaciteta.

PRIJAVNI FORMULAR –  LINK

NAPOMENA: U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika radionica će biti održana u EU info kutku u Voždovoj br. 5.