Strah i stres su prirodne i neizbežne emocije kod čoveka, koje se javljaju usled dejstva najrazličitijih faktora. Neizvesnost nas prati u različitim životnim okolnostima, a primetno je da u velikoj meri dolazi do izražaja i u aktuelnom vremenu pandemije. Kako razumeti strah i stres, savladati ih i pronaći način da sve prevaziđemo bez posledica?

Ovo su pitanja koja verovatno često sebi postavljamo, a odgovore ćemo zajedno pokušati da otkrijemo na novoj onlajn radionici pod nazivom „Šta kada nas strah prevlada?“ koju EU info kutak Niš organizuje u utorak, 26. oktobra u 17 sati. Radionicu vodi psiholog Milena Mitić Anđelković.

Niški EU info kutak pokreće novi serijal radionica na kojima ćemo se baviti temom mentalnog zdravlja, konkretnim i praktičnim savetima i tehnikama koje mogu pomoći u svakodnevnim aktivnostima, kako na ličnom tako i profesionalnom planu.

Pitanja koja otvaramo na prvoj radionici tiču se savladavanja stresa, uloge naših misli, mehanizama koji nam mogu pomoći da u teškim trenucima prevaziđemo poteškoće sa kojima se suočavamo, a da svoj svakodnevni život učinimo relaksiranijim.

Teme radionice:

  • Šta je stres?
  • Uloga misli u stresu
  • Prevladavanje stresa
  • Rezilijentnost

Ciljevi:

  • Bolje razumevanje stresa i uloge misli u stresu
  • Upoznavanje sa načinima prevladavanja stresa
  • Upoznavanje sa konceptom rezilijentnosti

O ovim i drugim značajnim pitanjima saznaćemo više na prvoj od četiri radionice u serijalu.

Radionica je besplatna i održava se posredstvom Zoom platforme. Svi zainteresovani za učešće, treba da se prijave popunjavanjem formulara koji se nalazi ispod, najkasnije do 26. oktobra u 10 sati.

Biografija predavača:

Milena Mitić Anđelković je psiholog i profesionalno se bavi razvojem pojedinaca i grupa. Aktivno se bavi terapijom, treninzima i obukom. U svojoj profesionalnoj karijeri radila je kao trener organizacija civilnog društva, školski psiholog, menadžerka za ljudske resurse, selekcije i zapošljavanja. Kreirala je veliki broj razvojnih programa, čije su centralne teme jačanje kapaciteta i razvoj veština. U poslovnom sektoru radi sa menadžerima kako bi poboljšala njihov učinak i unapredila komunikaciju i uticaj na zaposlene.