Strah kao naš “saveznik” motiviše nas da se odbranimo od realne opasnosti i preživimo, bolje spremimo za neke buduće situacije i postignemo više. Kada preterano strepimo zbog nejasne i nepoznate opasnosti u budućnosti strah prestaje da bude naš “saveznik” i postaje “lopov” koji nas pustoši i postavlja ograničenje u našem ličnom, porodičnom, socijalnom ili profesionalnom aspektu života.

U toku radionice, koja se održava 24. novembra od 17 sati, psiholog i psihoterapeut Milena Mitić Anđelković, govoriće o ulozi kognitivno-bihejvioralne terapije u savladavanju patoloških strahova i načinima kako da bolje upravljamo sobom.

Teme radionice:

  • Kada je strah normalna pojava, a kada počinje da me „sputava“?
  • Od anksioznosti do anksioznih poremećaja
  • Napadi panike kao „lažne uzbune“
  • Uloga kognitivno-bihejvioralne terapije u lečenju anksioznih poremećaja

O ovim i drugim značajnim pitanjima saznaćemo više na drugoj od četiri radionice u serijalu. Na prvoj radionici u fokusu je bio stres, a sada se primarno bavimo strahom.

Radionica je besplatna i održava se posredstvom Zoom platforme. Svi zainteresovani za učešće, treba da se prijave popunjavanjem formulara koji se nalazi ispod, najkasnije do 24. novembra u 10 sati.

Prijavni formular – LINK

Biografija predavača:

Milena Mitić Anđelković je psiholog i profesionalno se bavi razvojem pojedinaca i grupa. Aktivno se bavi terapijom, treninzima i obukom. U svojoj profesionalnoj karijeri radila je kao trener organizacija civilnog društva, školski psiholog, menadžerka za ljudske resurse, selekcije i zapošljavanja. Kreirala je veliki broj razvojnih programa, čije su centralne teme jačanje kapaciteta i razvoj veština. U poslovnom sektoru radi sa menadžerima kako bi poboljšala njihov učinak i unapredila komunikaciju i uticaj na zaposlene.