Nakon sjajne online poetske večeri i koncerta Kristala, kojim je započeta Nedelja Evrope u Srbiji, u ponedeljak 11. maja za ljubitelje muzike na facebook kanalima EU info mreže premijerno je emitovan koncert pod nazivom “Savremeni zvuci na klasičan način

Članovi orkestra “Impresija” iz Niša predstavili su se online publici izvođenjem velikih i poznatih svetskih hitova, u nešto drugačijem izdanju, na klasičnim instrumentima. Koncert je otvoren numerom “Over the rainbow” a zatim smo između ostalog mogli da čujemo “Yesterday” legendarnih Beatles-a, “Stairway to heaven” grupe Led Zeppelin, a koncert je završen energično, uz “Take on me”

Da vam ne bismo prepričali, ukoliko ste propustili, predlažemo da ceo snimak pogledate na fb stranici EU info kutka u Nišu i prepustite se uživanju.

Nedelja Evrope nastavlja se 12. maja. Drugo poetsko veče na programu je od 19 sati, a program će otvoriti ambasador Finske u Srbiji, Kimo Lahdervita. Ambasador će pročitati odlomak iz finskog narodnog epa Kalevale. Iste večeri, poeziju Frederike Majroker na svom jeziku čitaće ataše ambasade Austrije u Srbiji, Adrien Fejks.

Nakon toga, od 20 sati možete pogledati koncert novosadskog benda Deep Steady. Oba događaja na fb stranici EU info kutka Novi Sad.

Kompletan raspored događaja tokom “Nedelje Evrope” kojom slavimo 70 godina razvoja ideje Evropske unije, pogledajte na našem sajtu.