U nizu ovogodišnjih radionica za decu, EU info kutak u Nišu realizovao je obrazovanje o značaju ozonskog omotača i zaštiti od štetnih UV zraka. Mališani su tom prilikom mogli da saznaju koja je uloga ozonskog omotača, kako ljudi mogu čuvati prirodne resurse, ali i na koji način se mogu zaštititi od štetnog dejstva UV zraka.

Deci su, uz pomoć sadržajne prezentacije, predstavljeni praktični saveti koje mogu primeniti u svakodnevnom životu, kako bi bili bezbedni i spremni da se u svakoj situaciji žaštite i brinu o svom zdravlju. Prisutni su mogli da saznaju koja je uloga ozonskog omotača, a kroz kratak kviz na kraju radionice testirali su svoje znanje i informacije koje su zapamtili tokom prezentacije.

Radionicu su održale predstavnice Ekološke organizacije „Zeleni ključ“ iz Niša koja se aktivno, kroz mnogobrojne aktivnosti, bavi pitanjem očuvanja životne sredine.

Niški EU info kutak i u narednom periodu nastavlja da organizuje zanimljive edukacije namenjene najmlađoj populaciji. U subotu, 22. juna, biće održana muzička radionica za decu uzrasta od 6 do 10 godina. Više informacija o tome možete naći na našem sajtu.