Kultni pisac današnjice, Erlend Lu, preko svojih junaka gradi prkosne i neobične svetove. Na jedno nezaboravno, književno putovanje tim svetovima, vodimo vas 8. decembra od 17 sati, na novom predavanju Milice Vučković iz serijala o evropskoj književnosti.

Britak, buntovan, duhovit, lucidan… Erlend Lu se svojim stvaralaštvom ruga savremenoj civilizaciji koja nameće perfekcionizam. Kroz zanimljiv i nesvakidašnji razgovor, otkrivamo poetiku i teme kojima se Lu smelo i originalno bavi. Da li bi junaci ovog norveškog popularnog autora bili sjajni influenseri u današnjem virtuelnom svetu? Možda bi se nametnuli na instagramu?

Pridružite nam se na onlajn događaju i otkrijte sa kim možete da pohodite šumovite severnoevropske predele, kako protiv usamljenosti i izgnanstva, šta kada apsurdnost prevrši meru i da li smo se primakli kraju nama poznatog sveta. Pitanja je mnogo, odgovori mogu biti zanimljivi i zato ćemo ih zajedno potražiti.

Predavanje vodi Milica Vučković, a svi zainteresovani učesnici će moći da krenu na neobično putovanje, razviju maštu i kreativnost. Ideja celog ciklusa predavanja je da pokušamo da zamislimo poznate evropske književnike kao influensere, kako bi se oni i njihovi književni junaci danas snašli u virtuelnom svetu, a da u svemu tome kroz priču povezujemo srpsku i evropsku književnost, međusobni uticaj i vrednosti.

Događaj se realizuje na zoom platformi, a svi koji žele da prate ovim putem mogu da se prijave popunjavanjem formulara – LINK.  Predavanje će takođe biti uživo emitovano i na fb stranici EU info kutka Niš.

Podsetimo, u ovom ciklusu zanimljivih razgovora o evropskoj književnosti su prethodno organizovana četiri predavanja, a snimci tih događaja mogu se naći na našem YT kanalu.

Biografija predavača:

Milica Vučković osnovne studije književnosti završila je na Filozofskom fakultetu u Nišu. Nekoliko godina radila je na kulturnim projektima i promovisanju književnosti, od kreativnih radionica i festivala za decu do javnih predavanja i edukacije mladih. Sarađivala sa najvećim brojem kulturnih institucija u Nišu, a predavanja je držala i u drugim gradovima Srbije, kao i u Crnoj Gori. Sada je doktorand na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Piše eseje i poetsku prozu.