EU info mreža, u nameri da podrži mlade koji su u procesu traženja posla, organizuje dvodelnu online radionicu „Tražim posao!“ – o veštinama potrebnim prilikom zapošljavanja, kao i za započinjanje sopstvenog posla. Kroz direktnu i otvorenu komunikaciju, učesnici radionice će imati mogućnost da razgovaraju sa osobama koje su već mnogo puta učestvovale u procesu selekcije kandidata i da od njih dobiju konkretne savete o tome kako se izdvojiti prilikom konkurisanja za posao i kako privući pažnju poslodavca.

Pored toga, želeći da podržimo razvijanje preduzetničkog duha među mladima i da ih motivišemo da ne odustanu od svoje potencijalne ideje o sopstvenom biznisu, učesnicima radionice će biti pružena prilika da razgovaraju sa uspešnim preduzetnicima iz različitih oblast i čuju njihove priče ne samo o uspesima, već i o neuspesima i kako se oni mogu zaobići.

Radionica, kroz kratku obuku i različite praktične tehnike, obuhvata:

– Učenje o aspektima kvalitetne aplikacije za željeni posao, o značaju motivacionog pisma, ponašanju na intervjuu; o veštinama predstavljanja svojih kvaliteta
– Simulaciju intervjua za posao
– Razgovor sa uspešnim preduzetnicima/preduzetnicama

EU info mreža vam pruža priliku da razgovarate sa stručnjacima iz oblasti zapošljavanja i da kroz dobijanje direktnih povratnih informacija i konkretnih saveta unapredite svoje veštine. Iz tog razloga vam savetujemo da, ukoliko želite, uz prijavu pošaljete i motivaciono pismo, koje ste pisali konkurišući na nekom prethodnom konkursu. Neka od pristiglih pisama će tokom radionice biti korišćena kao primer za analiziranje, a troje od vas koji ih pošalju će biti odabrano za simulaciju intervjua. Link za prijavu: https://bit.ly/EUIC-TrazimPosao

Biografije učesnika

Jelena Karapandžić, Tim Centar  – Voli da istražuje i procenjuje. Sistematično i precizno. Tokom studija psihologije svoju radoznalost je zadovoljavala kroz nauku i rad u Laboratoriji za eksperimentalnu psihologiju. Istraživala je oblast psiholingvistike, objavljivala radove i učestvovala na naučno-stručnim konferencijama. Nakon toga, upoznala je TIM i zavolela praksu. Pronašla je svoje mesto tamo gde se spajaju HR i istraživački rad. Uvek se raduje istraživačkim projektima, uređivanju organizacijskih kultura, assessment centrima. Njena trenutna poslovna misija je da People Analytics projekti zažive u Srbiji. Završila je edukaciju People Analytics Certificate Program, AIHR; Trening za trenere, TIM Centar; Trening asertivnosti – Instruktivni kurs, TIM Centar. Najviše uživa u ulozi mame dva radoznala dečaka. „Svojih pet minuta“ voli da provede u tišini, uz knjigu i čaj. Sve ostale sate voli društvo.

Piotr Goldstein – Piotr Goldstein (PhD, Univerzitet u Mančesteru), interdisciplinarni naučnik koji radi na preseku socijalne antropologije, sociologije i politikologije. Trenutno je istraživač na odeljenju Centra za istočnoevropske i međunarodne studije (ZOiS) u Berlinu. Živeo je i radio u Srbiji, i govori srpski jezik. Budući da je živeo i radio u različitim delovima EU, kao i u Meksiku i Kini, ima veliko iskustvo u upravljanju projektima i obavljanju intervjua na međunarodnom nivou. https://www.piotrgoldstein.org/

Boris Popov – Stručnjak za oblasti stresa na radu i organizacijskog zdravlja, pa je dugogodišnja istraživanja i praktično iskustvo pretočio u doktorat iz ovih oblasti. Dugogodišnji predavač na Odseku za psihologiju FFNS, gde drži nastavu na predmetima Menadžment ljudskih resursa, Radni stres i Koučing u organizacijama. Završio napredni nivo obuke iz Racionalno emotivno bihejvioralne terapije, Albert Ellis instituta u New York-u.

Niko ne zna tačno zbog čega je upisao psihologiju. Legenda kaže da je krenuo očevim stopama, mada je to nemoguće utvrditi sa sigurnošću. Tokom karijere promenio je više oblasti, a skrasio se u koučingu i stresu – pomaže ljudima i organizacijama da budu zdraviji i uspešniji u onome što rade. Prirodnjak među psiholozima, filozof među prirodnjacima, beznadežno navučen na Novi Sad, Pale ale i Vošu. Vikendima najradije sedne na bicikl i uputi se ka bespućima Fruške gore.

Branko Krsmanović – Branko Krsmanovic je diplomirni pravnik  i konsultant za razvoj poslovanja u okviru Startup centra Niš. Radio je na velikim projektima iz oblasti kulture i kreativnih industrija a pokretac je i nekolicine uspešnih brendova. Ima dugogodišnje iskustvo u razvoju startup kompanija, naročito u radu sa mladim kompanijama i timovima koji su u ranoj fazi. Sarađivao je sa  velikim domaćim i inostranim kompanijama, fondovima za podršku u poslovanju a pokretač je i nevladine organizacije Mladi ambasadori iz Niša. Bio je govornik na velikim preduzetničkim konferencijama širom Evrope i organizator velikih manifestacija u Srbiji.

Ljubica Erkić – Preduzetnica, vlasnica Pastai testenina. Diplomirana industrijska inženjerka, koja je prošla dug put do stvaranja potpuno novog proizvoda koji ne postoji u ponudi u svetu.

„Dve godine sam proučavala sastojke, smišljala način kako da ih spojim i pretočim u ukusnu testeninu.Sada se bavim poslom koji me inspiriše, čini srećnom i koji pre svega volim. Moja vizija je da podstaknem ljude da na brz i lak način pripreme ukusan, zdrav, drugačiji obrok koji zadovoljava potrebe dinamičnog života u 21. veku. Prirodan, zdrav, bez šećera, pripremljen za kratko vreme (u Pastai slučaju 3 minuta!)“

Marko Jakovljev – preduzetnik, vlasnik radionice za izradu unikatnih predmeta od betona – „Betonsky„. Privatnik poslednje 3 godine, pre toga jedanaest godina u novinarstvu kao novinar i urednik u „Nezavisnom“ na  Radio Novom Sadu i Televiziji Novi Sad, gde sam i dobio ideju za „Betonsky“. Po struci profesor književnosti sa iskustvom u najrazličitijim poslovima, od intelektualnih do teških, fizičkih.

„Ovo mi je drugo preduzetničko iskustvo. Prvi put, sa prijateljem, 2004. Imao sam prodavnicu kompjuterske opreme koja je zatvorena posle godinu dana. „Betonsky“je  mnogo uspešniji. Posle 3 godine, naši lavaboi nalaze se u Australiji, Irskoj, UK, Nemačkoj , Švedskoj i mnogim luksuznim kućama i lokalima u Srbiji… I dalje, proizvodnja betona mi nije jedini i prevashodan posao. Angažovan sam i kao video moderator za jednu američku kompaniju. U poslu sa betonom pomaže mi i supruga. U vreme Korone, posao i dalje raste…“