EU info kutak Novi Sad, u saradnji sa Mračnom komorom i Institutom za književnost i umetnost u Beogradu, organizuje promociju zbornika radova o savremenom srpskom pesništvu pod nazivom U drugom smeru. Događaj će se održati u Kulturnoj stanici Svilara (Đorđa Rajkovića 6) u četvrtak, 21. marta, s početkom u 18 sati.

Promocija zbornika U drugom smeru predstavlja događaj posvećen istraživanju i proslavi bogatstva pesničkog izraza savremenog srpskog pesništva 21. veka. U fokusu će biti razgovor o zborniku, okupljajući književnike i pesnike koji će razmatrati umetnička i društvena pitanja vezana za najnoviju poeziju. Tematski opseg će obuhvatiti aktuelne društvene teme, popularnu kulturu, medije, internet, kao i jezičke izazove.

Učesnici događaja su i priređivači zbornika:

Stevan Bradić, udrženje Mračna komora

Žarka Svirčev, Institut za književnost i umetnost u Beogradu

Sonja Veselinović, Filozofski fakultet u Novom Sadu

Branislav Živanović, Filozofski fakultet u Novom Sadu

Promocija će omogućiti publici da bolje razume dinamiku stvaralaštva, njegov značaj za društvo, te da direktno komunicira sa autorima i autorkama zbornika.

Ovaj događaj pružiće prostor za umrežavanje pesnika, čitalaca i ljubitelja poezije, gradeći mostove između šireg društvenog i kulturnog konteksta.