Konkurs za kreativne radove srednjoškolaca iz cele Srbije „Evropski dnevnik“ predstavljen je danas učenicima novosadske Gimnazije „Svetozar Marković“. Jovana Zdjelarević iz EU info kutka Novi Sad govorila je o uslovima konkurisanja, kategorijama radova, ulozi mentora u procesu izrade rada i nagradnom putovanju na koje će ići autori najboljih radova.

Konkurs je raspisala Delegacija Evropske unije u Srbiji, otvoren je do 21. februara 2019. godine, a mogu se prijaviti učenici i učenice srednjih škola, pojedinačno ili grupno, u kategorijama literarni rad, likovni rad, foto reportaža ili foto-rad, i multimedijalne forme.

Teme na koje će učenici izrađivati kreativne i inovativne radove su: EU i ja, EU i Srbija, čuvajmo našu životnu sredinu, zdravi stilovi života, aktivno građanstvo i prevencija nasilja. U svakoj kategoriji biće izabrana tri najbolja rada, a nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja 2019. godine.

Publikacija „Evropski Dnevnik 2018-2019″, u kojoj su sadržana objašnjenja tema, kao i dodatne informacije o aktuelnom konkursu nalaze se na sajtu: www.evropskidnevnik.rs.

Ovaj konkurs je završen. Rezultate možete pogledati na linku.