Pozivamo vas da se prijavite na radionice „Veštine bez granica“, koje će biti održane u Pančevu, u prostorijama udruženja Sinhro hub (Zmaj Jovina 11, Pančevo) od četvrtka 25. do subote 27. januara.

EU info point Novi Sad organizuje program Veštine bez granica koji čini paket radionica iz oblasti obrazovanja, umetnosti i zdravlja. Radi se o profesionalnim veštinama koje građani mogu da nauče i koriste u svakodnevnom životu. Oslanjajući se na godišnju temu Evropske komisije, a to je godina profesionalnih veština, naš program širi veštine, podstiče učenje i usavršavanje bez obzira na životnu dob ili profesiju.

Program Veštine bez granica u Pančevu:

TINU-NINU!

Radionica medicinske prve pomoći za osobe od 13 do 30 godina

Četvrtak, 25. januar  od 19.30 do 21.00 časova

Polaznici radionice saznaće kako da pozovu hitnu pomoć, kako da najekspeditivnije delaju u tri minuta panike, pa i da pruže prvu pomoć ukoliko neko u njihovom okruženju izgubi svest. Naučiće da ispravno reaguju u slučaju nezgode kako bi nekoga zbrinuli i/ili spasli nečiji život. Radionica je namenjena srednjoškolcima i studentima.

Prijavite se na OVOM LINKU

MIŠOLOVKA

Dramska radionica za tinejdžere i tinejdžerke

Datum i vreme: Petak, 26. januar od 17.00 do 19.00 časova

Razvijanje svesti o različitostima, prihvatanje odgovornosti, empatija, razvijanje dijaloga i sposobnosti razmišljanja samo su neke od tema o kojima će biti reči tokom ove radionice. Između ostalog, mladi će se upoznati sa alternativnim pozorišnim formama i dokumentarnim izrazom pozorišta. Pozorišna radionica koju realizujemo u saradnji sa Pozorištem mladih „Mišolovka” iz Novog Sada namenjena je starijim osnovcima i srednjoškolcima.

Radionicu vodi: Ibro Sakić, pozorišni pedagog

Prijavite se na OVOM LINKU

 

KRIZNI PR U ORGANIZACIJAMA

Radionica o upravljanju u kriznim situacijama

Datum i vreme: Subota, 27. januar od 11.00 do 13.00 časova

Polaznici ove radionice baviće se kriznim komunikacijama u poslovanju. Naučiće kako da prepoznaju kriznu situaciju i da, shodno okolnostima, efikasno reaguju, ali i na koji način da zadrže kontrolu nad informacijama i iskoriste sve komunikacione kanale (tradicionalne i digitalne) na najbolji mogući način.

Radionicu vodi Tanja Tatomirović, komunikološkinja.

Prijavite se na OVOM LINKU

EU info Point Novi Sad osmislio je program Veštine bez granica, koji će biti realizovan u mestima širom Vojvodine. U pitanju je set radionica iz oblasti obrazovanja, umetnosti i zdravlja, kao grupa profesionalnih veština koje građani mogu da nauče i koriste u svakodnevnom životu. Oslanjajući se na godišnju temu Evropske komisije za 2024. godinu koja je posvećena profesionalnim veštinama, ovaj program širi veštine, podstiče učenje i usavršavanje bez obzira na životnu dob ili profesiju.