Kroz praktične primere, konkretne savete i razgovor sa iskusnim predavačima, zainteresovani roditelji imali su prilike da u Nišu učestvuju na radionici o veštinama roditeljstva. Kako uspostaviti uspešnu komunikaciju sa decom, kako dobiti njihovo poverenje, a kako reagovati u situacijama kada se jave određeni izazovi u tinejdžerskom periodu, tokom sazrevanja i odrastanja dece? O ovim i drugim važnim temama u vezi sa roditeljstvom bilo je reči na radionici koju je EU info kutak Niš organizovao u Oficirskom domu.

Mladi ljudi, deca i tinejdžeri se često nalaze u situaciji da eksperimentišu sa cigaretama, alkoholom, pa i drogama. U tom periodu, uloga roditelja je od izuzetnog značaja, kada je posebno važno postupiti racionalno, imati odgovarajuće veštine kako bi se svi potencijalni problemi ili izazovi rešili na najbolji mogući način.

Radionicu su vodili Ivana Vračkić, bihejvioralno – kognitivni psihoterapeut i Čedomir Šagrić, specijalista socijalne medicine, redovni saradnici EU info kutka u realizaciji radionica.

Učesnicima je ovom prilikom prikazan film o štetnosti korišćenja droga i značaju komunikacije sa decom na tu temu, a prisutni roditelji su imali mogućnost da kroz analizu primera iz prakse razgovaraju o modelima rešavanja izazova sa kojima se suočavaju u roditeljstvu, postave pitanja i komentarišu sve što smatraju važnim u ovoj oblasti.

Radinica o veštinama roditeljstva je još jedna u nizu edukativnih radionica koje niški EU info kutak organizuje, sa ciljem da pokrene važne teme koje se tiču odrastanja i sazrevanja socijalno, mentalno i fizički zdrave dece.

Sve naredne aktivnosti i informacije o radionicama EU info kutka  pratite na sajtu www.euinfo.rs ili na društvenim mrežama.