Zanimljive informacije o prošlosti i sadašnjosti Evrope, kao i o zemljama članicama EU, na šaljiv i zabavan način predstavili su nam Davorin i njegova lutka Krejzi. U okviru Nedelje Evrope, koja protiče u znaku kulture, na fb stranici niškog EU info kutka u sredu 13. maja premijerno je prikazan glumački performans “Davorin i Krejzi: Krejzi fakts o Evropi

Kako bi publiku bliže upoznali sa Evropom i predstavili nam neke od najznačajnijh i najzanimljivijih detalja, Davorin i Krejzi su pripremili zabavan, ali i edukativan i vrlo informativan nastup.

U ovom kreativnom glumačkom performansu publika može pronaći zabavne činjenice o istoriji evropskih zemalja, njihovim znamenitostima, nacionalnim običajima, kao i neke nedovoljno poznate zanimljivosti.

Na našem YT kanalu dostupan je kompletan video. Pogledajte, sigurni smo da ćete uživati.

Performans „Davorin i Krejzi: Krejzi fakts o Evropi“ samo je jedan u nizu događaja koje je EU info mreža pripremila za Nedelju Evrope u Srbiji. Zajedno sa partnerima i saradnicima iz  sektora kulture koji tradicionalno učestvuju na našim događajima i podržavaju naše inicijative, priredili smo bogat i sadržajan program. U ovoj krizi kada se kultura najviše bori sa resursima, pružili smo im podršku i iskoristili priliku za jačanje našeg partnerstva. Podržali smo organizacije iz Niša i Novog Sada koje su pripremile događaje na temu evropske kulture, zajedničkih vrednosti i solidarnosti.

Kompletan raspored pogledajte na našem sajtu.

Nedelja Evrope nastavlja se 14. maja od 18 sati izložbom dizajnerskih i likovnih radova Solidarnost, koju ogranizujemo sa saradnicima iz Šok zadruge, a to možete pogledati na fb stranici novosadskog EU info kutka.

Pratite nas na društvenim mrežama i lakše pronađite sve aktivnosti uz korišćenje:

#EUzaTebe #EvropaZaKulturu #KulturaIzKarantina #DanEvrope