Koliko je značajna balansirana i zdrava ishrana, učenici uzrasta 9 i 10 godina mogli su da saznaju na radionici koju je EU info kutak Niš organizovao u saradnji sa Savetovalištem za mlade Doma zdravlja Niš.

Kroz kreativne igrice i interaktivan pristup, o ovoj značajnoj temi sa decom je razgovarala dr Petra Gocić iz Doma zdravlja u Nišu. Mališani su ovom prilikom mogli detaljnije da se informišu o tome kako funkcionišu organi za varenje i da čuju važne savete o pravilnoj ishrani i značaju zdravog načina života.

Pored toga, bilo je reči o piramidi ishrane, kao i o pravilu pet, koje podrazumeva pet obroka, pet čaša vode i pet namirnica. Ovom prilikom, prikazan je i kratak film o tome kako ishrana utiče na zdravlje. Učenici su imali mogućnost da saznaju kako hrana utiče na fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje i koliko je važna za pravilan rast i razvoj dece.

Preporuka deci je da se hrane raznovrsno, ali u umerenim količinama i da koliko god je to moguće izbegavaju brzu hranu. Nakon uspešno završene radionice, svi učesnici dobili su Diplome za male lekare zdrave ishrane.

EU info kutak u Nišu organizuje ovog proleća niz edukativnih radionica za decu osnovnih škola. Neke od radionica pružaju priliku učenicima i da se upoznaju sa Evropom, evropskim vrednostima i bogatim kulturnim nasleđem. Na našem sajtu možete da pročitate i kako je izgledala prethodna likovna radionica. U susret Uskrsu, planirana je i kreativna radionica na kojoj će  deca farbati jaja sa ornamentima zemalja Evropske unije.