Kako ići u korak s vremenom konstantih promena i obezbediti sebi preduslove za uspešnu poslovnu budućnost?

O prognozi znanja i veština u budućnosti, trendovima i mogućnostima za zapošljavanje, veštinama, znanjima i poslovima koje će poslodavci i tržište “tražiti” govorićemo tokom narednog predavanja u okviru serijala “Valorizacija znanja” koju zajednički organizuju EU info kutak Niš i Naučno-tehnološki park u Nišu. Predavanje „Znanje i veštine budućnosti“ održava se u utorak, 11. oktobra od 12 do 14 časova, u hibridnoj formi – uživo na Naučno-tehnološkom parku u Nišu, uz onlajn prenos.

Tehnologija munjevito napreduje, tržište rada se konstantno menja, i, sasvim sigurno, vizija tradicionalno “isplativih” zanimanja nije ista. Dok stručne prognoze sugerišu određena zanimanja budućnosti, istovremeno poručuju da učenju i nadograđivanju znanja i veština  nikada nije kraj.

Tokom predavanja “Znanje i veštine budućnosti” pokušaćemo da napravimo predikciju skorašnje poslovne budućnosti  na temelju sadašnjih trendova na tržištu rada a kroz ovo zanimljivo putovanje vodiće nas naš predavač Biljana Rakić, VP of Human Capital u kompaniji COING Inc.

EU info kutak Niš u partnerstvu sa Naučno-tehnološkim parkom Niš pokrenuo je serijal događaja „Valorizacija znanja“ sa ciljem da se obezbedi proces učenja i dijaloga u svim sektorima, posebno među mladima i mladim preduzetnicima, negujući snažnu kulturu valorizacije znanja, tržišno korisnog znanja, preduzetništva i inovacija.

Učešće na događaju je besplatno uz obaveznu prijavu putem formulara.

EU podstiče razvoj nauke i inovacija u cilju stvaranja tehnoloških preduslova za razvoj konkurentnosti i privrede širom Evrope. Sredstva EU namenjena ovom sektoru u Srbiji koriste se za podsticanje kvaliteta nauke, inovacija i povezivanje sa evropskim i međunarodnim naučnicima i preduzetnicima, čime se povećava konkurentnost srpske privrede. Brza transformacija rezultata istraživanja i podataka u održiva i ekonomski održiva rešenja je ključna za postizanje ambicioznih ciljeva politike EU.

O PREDAVAČU:

Biljana Rakić je iskusna menadžerka ljudskih resursa sa dokazanim sposobnostima rada u IT industriji, trenutno angažovana u kompaniji COING Inc. Aktivno je zainteresovana za digitalnu tehnologiju i brendiranje kompanije, kao i rad na razvoju korporativne kulture i pružanje podrške razvoju zaposlenih. Kroz dosadašnje profesionalno delovanje razvila je veštine na poljima neprofitnih organizacija, korporativne društvene odgovornosti, rada sa mladima, rodnih pitanja, ženskih i dečjih prava, razrešavanja konflikata i upravljanja talentima. Takođe, poseduje i iskustvo kao trenerkinja i edukatorka u različitim sferama poput razvoja timova, rada sa pojedincima i grupama, komunikacionih veština. Sertifikovana je Erickson couch, sa fokusom na rad sa timovima.