Omladinski orkestar Zapadnog Balkana (WBYO) održaće koncert “Western Balkans Go Pop and Rock” u Novom Sadu u nedelju, 11. avgusta. Koncert će biti održan u Novosadskoj Sinagogi, od 20 časova.

Nastup orkestra WBYO u Novom Sadu je deo uzbudljive serije koncerata, koja je započela 27. jula, a održaće se u gradovima širom Zapadnog Balkana.

Osnovan 2019. godine, WBYO je platforma namenjena mladim umetnicima za međusobno upoznavanje, stvaranje i zajedničko nastupanje, sve u cilju promovisanja bogate kulturne baštine Zapadnog Balkana i živahne muzičke scene.

Posetioce koncerta očekuje nezaboravna noć ispunjena ekskluzivnim nastupima, potpuno novim aranžmanima poznatih WB rok i pop pesama, i repertoarom koji slavi duh Zapadnog Balkana.

Koncert u Novosadskoj Sinagogi je besplatan, a poželjna je prijava putem OVOG LINKA.

Orkestar mladih Zapadnog Balkana (WBYO) je inovativna inicijativa koja okuplja orkestar mladih profesionalaca iz celog Zapadnog Balkana. Cilj WBYO je da ujedini mlade u regionu, rušeći barijere i negujući dugotrajan mir, uz izvođenje različitih muzičkih žanrova, od klasične do pop i rok muzike.

Partneri ovog događaja su organizacije Asocijacija Kulturanova i Thinkyoung

Za više informacija posetite WBYO Accelerando.